Att presentera Jesus

Att presentera Jesus

Köp och läs Alpha Sveriges häfte om förkunnelse.

"Jag är evigt tacksam för mötet med Jesus-förkunnelsen i min uppväxt: Den fångade min uppmärksamhet, berörde mitt unga hjärta och ledde mig in i förbönstältet kväll efter kväll." 

Så skriver Daniel Röjås i inledningen av detta häfte där han funderar och utmanar kring vad som är viktigt för en god, biblisk förkunnelse som sätter Jesus i centrum. Köp, läs och inspireras: https://nyamusik.se/alpha/alphamaterial/att-presentera-jesus-daniel-rojas/category-79/product-24062

Sagt om häftet:

Efter att ha läst Röjås häfte dröjer sig ett ord kvar i medvetandet: äntligen! Äntligen en kortfattad, konkret och tydlig bok om det viktigaste i våra liv och vår förkunnelse. Jesus. Röjås skriver med värme, ödmjukhet och skärpa. Orden fördjupar och väcker på nytt längtan i mitt liv att som Paulus ”inte berömma mig av något annat än Kristi kors.”

- Lina Skoghäll, pastor i Bottnaryds allianskyrka, lärare på ALT

Om och om igen behöver det sägas att predikans centrum är, och förblir, att presentera Jesus. Nu har Daniel Röjås skrivit en fantastisk liten bok om just detta. Här blandas erfarenheter från hans eget liv med evangelistens passion för att sprida evangeliet och med många bra teologiska reflektioner. Alla som någon gång funderat på eller som nu brottas med frågor om vad som kännetecknar god förkunnelse behöver köpa och läsa den här boken. 

- Mikael Hallenius, pastor Mötesplatsen Örebro, lärare på ALT

Ord skapar något. När vi talar har vi makt att befria och binda, därför är det så viktigt vad du talar, hur du talar om andra människor om dej själv och din församling. Vi tror att där Guds ord talas ut skapas något, att det är levande och verksamt, att det kan ge liv och skapa rörelse. Det här häftet handlar om vikten av att aldrig låta de orden tystna, om vikten av att förkunna! Om vikten av att tala ut Guds ord och hans ärende i Jesus. Mycket bra !

- Lisa Fredlund, pastor Östermalmskyrkans församling, Kristianstad.


IMG_5554.jpg

Find an Alpha near you

Try Alpha

Find out more about Alpha

Learn more