Nationell konferens 2018

Nationell konferens 2018

Lördag 6 oktober 10-17

Immanuelskyrkan Stockholm 

 

Huvudtalare: Dave Matthews, pastor och predikant i Holy Trinity Church (HTB) i London, där Alpha föddes och utvecklades.

10.00-12.30 Dave Matthews talar i två ämnen:

 • Alphas DNA: Vad är de grundläggande beståndsdelarna som är omistliga och som ligger bakom framgångsreceptet? Och hur implicerar man det DNA:t i församlingen som helhet så att Alpha inte blir en egen kultur vid sidan om allt annat?

 • Alpha i en ny tid och för en ny generation: Behöver vi tänka annorlunda i vårt Alphaarbete framöver i förhållande till det som varit?

12.30-13.30 Lunch

13.30-14.15 Alpha-presentation

 • Storseminarie med presentation av vad som Alpha Sverige erbjuder: Alpha, Uppföljningsmaterial (ofta kallat Beta), UngdomsAlpha, Föräldrakurserna, Bönekursen (ny från och med höstterminen!), Äktenskapskursen.

 • Dessutom: Release av ett nytt spännande material producerat av Alpha Sverige

14.30-15.30 Seminarier

Tre stycken parallella seminariespår med utmaningar inför, under och efter Alpha. På varje seminarium hålls tre kortare undervisningspass, i Ted Talk-känsla, av tre olika talare.

 • …Inför Alpha
  Hur bjuder man in till kursen och marknadsför den på allra bästa sätt? Hur engagerar man ledare och bygger ett bra och starkt team av dem? Och finns det något bra sätt att ha en slags ”För-Alpha”, kanske en festkväll inför starten, som lockar folk och sänker tröskeln till kursen?

  Talare: Mats Nyholm, Kim Brynte, Andreas Holm.

 • …Under Alpha
  Hur gör man för att leda deltagarna in i en personlig tro? Vilka är fallgroparna att undvika i samtalsgruppen? Vad är viktigt att tänka på kring den andliga kampen i Alpha?

  Talare: Ingrid Lundström, Mikael Hallenius, Daniel Röjås.

 • …Efter Alpha
  Hur vägleder man kursdeltagarna in i övrigt församlingsliv - gudstjänster, hemgrupper med mera - på ett bra sätt? Vad kan vara värt att tänka på kring hur Alphadeltagarna kan reagera efter att kursen är slut? Och hur vägleder man till ett personligt andaktsliv?

  Talare: Eric Andersson, Charlotte Höglund, Mikael Hallenius.

15.30-16.00 Fika

16.00-17.00 Bön, lovsång och sändning

Medverkande: Carl-Henric Jaktlund samt Mattias Martinson med team (som även finns med under förmiddagen).

Kostnad för konferensen: 200:- + lunch till självkostnadspris (alla under 25 år betalar endast för maten).

Sista anmälningsdag för att lunch och fika ska finnas tillgängligt har varit (25/9). Anmälan framöver innebär att man betalar 200:- men får ordna sin egen mat (finns gott om restauranger och mataffärer i närområdet).

Find an Alpha near you

Try Alpha

Find out more about Alpha

Learn more