Gå Alpha

Alpha är kurstillfällen där grunderna i den kristna tron utforskas. På dina villkor.


Vilka är de viktigaste värderingarna?

Ledorden i Alpha är: KÄRLEK, LÄRA, LEVA

  • KÄRLEK: Vi bryr oss om människan och vill skapa en trivsam atmosfär, och dela den med våra vänner.
  • LÄRA: Vi skapar en miljö där människor kan ställa frågor och diskutera dessa fritt med varandra.
  • LEVA: Vi försöker visa vad det kristna livet innebär och ge människor möjlighet att själva uppleva det.

OM ALPHA

 

Alpha är en grundkurs i kristen tro. Här kan man fritt utforska trons olika delar utan att känna krav på att man måste prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor och kursen är helt avgiftsfri. 

 

Du kan hitta Alphakurser runt om i världen, exempelvis i kyrkor, på restauranger, barer och i hemmen. Kursen är upplagd så att vi möts vid ca 10 tillfällen där varje träff består av en måltid, ett föredrag och samtal där deltagarna får dela med sig av sina tankar. Är du nyfiken på den kristna tron är detta verkligen rätt tillfälle för dig att få veta mer. Samtalen har som främsta syfte att uppmuntra kursdeltagarna att dela med sig av sina tankar och synpunkter. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

Alpha har funnits i över 30 år. I Sverige startade det 1997. Idag hittar du Alpha i över 66 000 kyrkor och andra platser över hela världen. Detta har lett till att över 29 miljoner människor runt om i världen gått en Alpha. Konceptet är enkelt och det finns material till hjälp som gör det enkelt att genomföra Alpha med vänner och för boende i ert område.

Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha