Hur håller man en Alphakurs?

First

Förstå Alpha

Varför Alpha?

Vi tycker att alla människor ska ha chansen att utforska den kristna tron, ställa frågor och dela sina tankar och perspektiv. På sina villkor.

En Alphakurs erbjuder möjligheten att göra just det - i en avslappnad, vänlig och öppen atmosfär. Ingen kan tvinga någon annan att tro, men vi har genom Alpha sett hur en generös miljö där människor får vara sig själva kan leda till förvandlade liv.

Alphas historia i korthet

Miljontals människor världen över har gått en Alphakurs.

Alpha startade som en kort kurs för nya medlemmar i kyrkan Holy Trinity Brompton (HTB) i London. 1990 började Nicky Gumbel arbeta med Alphakurserna och upptäckte att även många utanför kyrkan ville utforska vad den kristna tron innebar. Alpha finns i alla olika delar av den kristna kyrkan i världen, inklusive Katolska kyrkan, Ortodoxa kyrkan och alla de större protestantiska kyrkorna.

Alpha är… 

Äkta

Alpha presenterar verkligheten om vem Jesus är. De som leder Alphakurser är öppna och ärliga, vilket även ger möjlighet för kursens deltagare att vara sig själva.

Gemenskap

Alpha bygger på sann vänskap som skapas på ett par veckor och ofta består i åratal.

Förtröstan

I Alpha förlitar vi oss på den Helige ande eftersom vi inser att det bara är Gud som kan förändra människors liv – vi kan bara introducera och beskriva honom.

Then check out

Vad säger folk om Alpha?

"Alpha är det bästa jag någonsin gjort. Det hjälpte mig besvara stora frågor och att hitta ett enkelt sätt att styrka min tro."  Bear Grylls  Äventyrare

"Alpha är det bästa jag någonsin gjort. Det hjälpte mig besvara stora frågor och att hitta ett enkelt sätt att styrka min tro."

Bear Grylls

Äventyrare

"Enligt mig så åstadkommer Alpha en otrolig insats genom att göra människor intresserade av tro och tron relevant för den moderna människan." Raniero Cantalamessa Det påvliga hushållets huspredikant

"Enligt mig så åstadkommer Alpha en otrolig insats genom att göra människor intresserade av tro och tron relevant för den moderna människan."Raniero Cantalamessa
Det påvliga hushållets huspredikant

"Jag blev helt tagen av upplägget där Alpha tog med människor på en resa, och människors villighet att gå med på den resan."  Jon Tyson Grundare och pastor i Trinity Grace Church, New York

"Jag blev helt tagen av upplägget där Alpha tog med människor på en resa, och människors villighet att gå med på den resan."

Jon Tyson
Grundare och pastor i Trinity Grace Church, New York

Last

Fem steg för att komma igång

   Få utbildning  Du kan titta på utbildningsvideor som besvarar de vanligast frågorna om mat, atmosfär, marknadsföring och andra praktiska frågor kring att starta och hålla Alphakurser. Skapa ett eget konto och registrera din Alphakurs för att se videor, eller kolla på Alpha-grunden för att lära dig mer om hur du förbereder dig för att hålla en Alphakurs.  Registrera din Alphakurs >   

 

Få utbildning

Du kan titta på utbildningsvideor som besvarar de vanligast frågorna om mat, atmosfär, marknadsföring och andra praktiska frågor kring att starta och hålla Alphakurser. Skapa ett eget konto och registrera din Alphakurs för att se videor, eller kolla på Alpha-grunden för att lära dig mer om hur du förbereder dig för att hålla en Alphakurs.

Registrera din Alphakurs >

 

Planera och förbered  Ett par frågor som behöver ställas är: Var ska min Alphakurs hållas? Vilka dagar passar bäst? Vilken starttid skulle passa bäst för människorna som bjuds in? När du har registrerat din Alphakurs får du tillgång till ett enkelt schemaverktyg som hjälper dig planera föredragen.

Planera och förbered

Ett par frågor som behöver ställas är: Var ska min Alphakurs hållas? Vilka dagar passar bäst? Vilken starttid skulle passa bäst för människorna som bjuds in? När du har registrerat din Alphakurs får du tillgång till ett enkelt schemaverktyg som hjälper dig planera föredragen.

Skapa och utbilda ditt team  En av de viktigaste sakerna att tänka på för att hålla en lyckad Alphakurs är ett bra ledarteam. Oavsett storlek på din kurs - se till att du väljer de bästa tänkbara att hjälpa och stötta dig. När du har samlat ihop ett team, se till att de blir utbildade inför uppdraget också.

Skapa och utbilda ditt team

En av de viktigaste sakerna att tänka på för att hålla en lyckad Alphakurs är ett bra ledarteam. Oavsett storlek på din kurs - se till att du väljer de bästa tänkbara att hjälpa och stötta dig. När du har samlat ihop ett team, se till att de blir utbildade inför uppdraget också.

Berätta  När du väl planerat och fått ihop ditt team, se till att människor vet om att Alphakursen hålls. Tänk igenom hur ni uppmuntrar människor att bjuda in sina vänner och hur ni marknadsför er Alphakurs i er stad.

Berätta

När du väl planerat och fått ihop ditt team, se till att människor vet om att Alphakursen hålls. Tänk igenom hur ni uppmuntrar människor att bjuda in sina vänner och hur ni marknadsför er Alphakurs i er stad.

Kör!  Man lär sig hur man gör något genom att göra det. Alpha kräver en del arbete men det är tveklöst värt det. Registrera dig och kom igång.

Kör!

Man lär sig hur man gör något genom att göra det. Alpha kräver en del arbete men det är tveklöst värt det. Registrera dig och kom igång.

Skapa ett konto och få allt du behöver för att hålla en Alphakurs.  Alltsammans gratis.