Om Alpha

 

Alpha är en serie av interaktiva delar som fritt utforskar grunderna i den kristna tron. Ingen prestation. Ingen uppföljning. Kostar inget.

Alphakurser kan du hitta på olika platser världen över, exempelvis i kyrkor, restauranger, barer men också i hemmen. Alphakursen är en grundkurs i kristen tro och består av cirka tio samlingar där varje träff består av måltid, föredrag och samtal där deltagarna får dela med sig av sina tankar. Alpha är definitivt något för de nyfikna. Samtalen har som främsta syfte att uppmuntra kursdeltagarna att dela med sig av sina tankar och synpunkter. Kursen vill hjälpa deltagaren att utforska grunderna i den kristna tron i en vänlig, ärlig och avslappnad miljö. 

 

Historien hittills...

Alpha skapades för nya medlemmar i Holy Trinity Brompton Church (HTB) i centrala London och var en introduktion till den kristna tron.

När pastorskandidaten Nicky Gumbel tog över verksamheten för Alpha på HTB 1990 upptäckte han att det var attraktivt även för de som inte skulle beskriva sig själva som kristna. Alpha blev allt mer populärt och efter den första utbildningskonferensen för kyrkliga ledare 1993, startade det upp i andra kyrkor i Storbritannien och runt om i världen.

Alpha International är en välgörenhetsorganisation som ger ut och främjar Alpha världen över. Idag täcker det inte bara Alpha utan har också förgrenat sig till en rad olika organisationer såsom Relationship CentralWorship Central, William Wilberforce TrustGod at Work och St Paul's Theological Centre.

Alpha finns idag i 169 länder och på 112 språk.