Vanliga frågor

 

Vad är Alpha?

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar grunderna i den kristna tron. Vanligtvis hålls den över elva veckor, varje tillfälle lyfter olika ämnen och frågor som berör tron och är upplagt för att stimulera samtal i de efterföljande smågrupperna. Det är gratis att arrangera en Alphakurs och alla är välkomna. Vill du veta ännu mer om Alpha? 


Vad händer på en Alphakurs?

Ingen Alphakurs är den andra helt lik, men vanligtvis har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och samtal.

Mat – De flesta kurstillfällen inleds med mat, eftersom det är ett utmärkt sätt att mötas och lära känna andra att äta tillsammans.  

Föredrag – föredragen utforskar grunderna i den kristna tron och är upplagda för att stimulera samtal. Vanligtvis är föredragen ungefär trettio minuter och hålls antingen av någon ledare på plats eller via film. Kolla på en av filmerna.

Samtal – Efter varje föredrag så är det tid för samtal där du kan dela med dig av tankar, funderingar och frågor utifrån dagens tema. Och jo, du kan säga vad som helst.


Hur hittar jag en Alphakurs nära mig?

Tryck på Gå Alpha här på hemsidan och skriv in din ort för att hitta en Alphakurs nära dig, och kontakta sedan arrangörerna och berätta att du vill delta så kan de ge svar på dina eventuella frågor inför kursen. 


Vad kostar det?

Det kostar ingenting att hålla en Alphakurs, och i många fall är det gratis att gå en. Ibland tar dock de arrangörerna en avgift för att täcka matkostnaderna.  


Hur anmäler jag mig?

Tryck på Gå Alpha här på hemsidan och skriv in din ort för att hitta en Alphakurs nära dig. Kontakta sedan arrangörerna och berätta att du vill delta.


Hur kommer jag i kontakt med någon angående Alpha?

Hitta en Alphakurs nära dig via Gå Alpha och kom på så sätt i kontakt med din lokala kurs. Om du inte hittar någon Alphakurs nära dig den vägen – kontakta oss på Alpha Sverige så ska vi försöka hjälpa dig leta. Vårt telefonnummer är 0733-201631.


Är Alpha Youth Series granskad av Statens Medieråd?

Alpha Youth Series är granskad och godkänd av Statens Medieråd och tillåten att visa utan någon åldersbegränsning.


Hålla en Alphakurs

Hur registrerar jag min kurs? 

Registrera din kurs genom att först skapa ett inlogg, därefter kan du registrera din Alphakurs.

Behöver du hjälp med din registrering? Gå till vår registreringsguide

 


Hur marknadsför jag min Alphakurs på sverige.alpha.org?

Registrera din kurs på hemsidan och klicka i att du vill marknadsföra din kurs, då blir den synlig på Alpha Sveriges hemsida.