Vanliga frågor

Testa Alpha

Vad är Alpha?

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar grunderna i den kristna tron. Vanligtvis hålls den över elva veckor, varje tillfälle lyfter olika ämnen och frågor som berör tron och är upplagt för att stimulera samtal i de efterföljande smågrupperna. Det är gratis att arrangera en Alphakurs och alla är välkomna. Vill du veta ännu mer om Alpha? 


Vad händer på en Alphakurs?

Ingen Alphakurs är den andra helt lik, men vanligtvis har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och samtal.

Mat – De flesta kurstillfällen inleds med mat, eftersom det är ett utmärkt sätt att mötas och lära känna andra att äta tillsammans.  

Föredrag – föredragen utforskar grunderna i den kristna tron och är upplagda för att stimulera samtal. Vanligtvis är föredragen ungefär trettio minuter och hålls antingen av någon ledare på plats eller via film. Kolla på en av filmerna.

Samtal – Efter varje föredrag så är det tid för samtal där du kan dela med dig av tankar, funderingar och frågor utifrån dagens tema. Och jo, du kan säga vad som helst.


Hur hittar jag en Alphakurs nära mig?

Tryck på "Testa Alpha" här på hemsidan och skriv in din ort för att hitta en Alphakurs nära dig, och kontakta sedan arrangörerna och berätta att du vill delta så kan de ge svar på dina eventuella frågor inför kursen. 


Vad kostar det?

Alpha är helt gratis – och det är förstås helt okej att testa första kurstillfället och därefter bestämma sig för att inte fortsätta kursen. 


Hur anmäler jag mig?

Tryck på Testa Alpha här på hemsidan och skriv in din ort för att hitta en Alphakurs nära dig, och kontakta sedan arrangörerna och berätta att du vill delta.


Hur kommer jag i kontakt med någon angående Alpha?

Hitta en Alphakurs nära dig via Testa Alpha och kom på så sätt i kontakt med din lokala kurs. Om du inte hittar någon Alphakurs nära dig den vägen – kontakta oss på Alpha Sverige så ska vi försöka hjälpa dig leta. Vårt telefonnummer är 0733-201631.


Hålla en Alphakurs

Hur registrerar jag min kurs? 

Registrera din kurs på genom att klicka på Håll Alpha.


Hur marknadsför jag min Alphakurs på sverige.alpha.org?

Registrera din kurs på och ‘marknadsför’ på så sätt din Alpha Håll Alpha.